fbpx
Skip to content

If you can dream it, you can do it!

Ik ben van Amsterdam naar China gefietst en deed op landelijk niveau triatlhon. Jarenlang heb ik in het bedrijfsleven gewerkt en later heb ik als ondernemer een bedrijf opgebouwd en later verkocht.

Eind 2019 had ik ineens last van allerlei fysieke en mentale klachten. Van buiten niet echt zichtbaar, maar van binnen een soort wervelstorm met regelmatig wat bliksem. Ik kon op dat moment alleen niet zo goed plaatsen hoe dat nou kon. Ik was toch goed bezig met mijn gezondheid? Ik deed veel aan sport, had een mooi gezin en was zakelijk succesvol toch? 

Nee, ik was alles behalve succesvol want mijn gezondheid was zeer slecht. Mij fysieke en mentale “bankrekeningen” waren failliet. Wel had ik de gave om dit niet te tonen aan de buitenwereld. Maar ja, dat is mentaal op een gegeven moment ook niet meer echt handig. Laat staan duidelijk voor je naasten en bekenden..

Op een gegeven moment kwam er achter dat ik een heel belangrijk onderdeel in mijn leven verkeerd deed. Namelijk ademen.. Met als resultaat een verzwakt immuunsysteem, slapeloosheid, stress, vaak flinke hoofdpijn, slaapapneu en om het compleet te maken kreeg ik een flinke longontsteking. Tot overmaat van ramp was ik die tijd zeer onrustig tijdens het slapen waardoor ik al een paar weken op zolder sliep. 

Toen ik weer in het ziekenhuis was voor onderzoek, en met allerlei meetapparatuur en slangen aan mijn lijf naar huis werd gestuurd (foto onder), was ik er klaar mee. Klaar met het slachtoffer voelen en vastberaden om zelf weer in controle te zijn van mijn gezondheid.

Het roer moest om!

Ik kreeg van iemand het boek van Wim Hof en ik las het boek van James Nestor over ademhaling. Vanaf dat moment was het mij 100% duidelijk. Als ik mijn gezondheid terug wilde dan moest ik beginnen bij mijn ademhaling. En ach.. als die Wim Hof zo positief was over een ijsbad dan had ik dat ook maar te doen. Slechter kon het toch niet meer worden op dat moment.

Op een koude januariochtend stond er een ton met ijskoud water in mijn tuin en ben ik daar in gaan zitten. De volgende ochtend ging ik weer het ijsbad in. Die dag erna 2 keer per dag en ik begon daarnaast 2 keer per dag met ademhalingsoefeningen.  

Na een paar dagen begon ik beter te slapen en begon ik mijn innerlijke kracht en energie weer te voelen. Een paar weken later was mijn hartslag gemiddeld 20 slagen per minuut lager, had ik geen stressgevoelens meer, was mijn slaapkwaliteit 100% verbeterd, mijn uithoudingsvermogen werd stukken beter, mijn energieniveaus waren terug en zelfs mijn lichaamshouding werd beter. Ik voel mij inmiddels als nooit tevoren en ben in controle van mijn eigen gezondheid. Had ik dit maar eerder geleerd. 

Om die reden ben ik me gaan verdiepen in de wetenschap achter ademhaling en koudetraining. Tijdens een opleiding tot ademcoach ging er een wereld voor mij open. Inmiddels ben ik ook gecertificeerd Wim Hof Methode Instructeur en Oxygan Advantage Instructeur. Geen “guru bullshit bingo” of holle begrippen, maar daadwerkelijk wetenschappelijke onderbouwde technieken!

Ik kan daarom niet wachten om ook jou te inspireren en echt te helpen!

Dus heb jij regelmatig last van stress en/of stressgerelateerde klachten zoals ik die had? Of heb jij het gevoel dat je net als ik t.z.t. je energie kwijt bent? Dat je de hele dag aan staat. Dat je niet tot rust komt. Of wil jij gewoon het maximale uit je leven halen, je leefkwaliteit verbeteren en vanuit rust en vertrouwen je ambities overstijgen? 

Dan kan ik je gegarandeerd helpen! Laten we starten met kennismaken tijdens een gratis intake.

Laten we starten met kennismaken!

Vul onderstaand formulier in en ik neem direct contact met je op

Logo AdemEffect

Adem Effect is coach voor ondernemers en (top)sporters geeft workshops en presentaties voor bedrijfen en traint particulieren. Daarnaast geef ik ook Wim Hof Fundamental Workshops in Drenthe of op locatie.

Door middel van ademcoaching, koudetraining en mindset wordt je fysiek en mentaal sterker. Je krijgt meer energie, een robuust afweersysteem, geen last meer van stress, meer focus en je creëert de juiste mindset om maximaal te presteren en je doelen te overstijgen. 

Volg mij op mijn socials: