fbpx
Skip to content

Adem jij bewust?

#ijsbad #kouddouchen #winterzwemmen #wimhof #wimhofmethode

Je kan een tijdje zonder eten, zonder drinken, zonder slapen… maar je kan nog geen 10 minuten zonder ademhalen. Het is daarom het belangrijkste onderdeel in je leven zou je kunnen zeggen. Helemaal als je bedenkt dat het leven met een inademing begint en eindigt met een uitademing. En alles daartussen kan je weer zien als een adembenemende levensreis. En je adem, die is onderweg altijd je trouwe metgezel.

Tijdens deze levensreis past je adem zich onophoudelijk aan, moeiteloos in harmonie met elke situatie, emotie en beweging die je maakt. Je adem deint rustig mee op de golven van het leven.

Het gaat moeiteloos, en voor de meeste mensen gaat dat ook onopgemerkt. Maar stel je voor… Wat als je die levensreis kan laten bewegen op het ritme van je ademhaling?

Dus dat je volledig bewust bent van je ademhaling, van moment tot moment.

Bewust ademen geeft je mooie inzichten in vragen zoals; wat voel ik, wat ervaar ik, wat vervult mij, wat is mijn diepste verlangen, welke keuze dient mij op dit moment?

Met slechts een paar bewuste ademhalingen krijg je antwoord op die vragen. Het is zelfs mogelijk om jouw Staat van Zijn te veranderen.

Je adem is daarom een kostbaar instrument dat je naar je innerlijke wereld kan brengen.

Het ontsluiert je gevoelens, wensen, verlangens en behoeften. Je adem helpt je verankerd te blijven in jezelf, onberoerd door de situatie om je heen. Hierdoor kun je ook bewuste keuzes maken, keuzes die aansluiten op jouw echte verlangen, ambities en Staat van Zijn op dat moment.

Door bewust te ademen bepaal jij de richting van die levensreis en ben je niet langer slechts een passagier die deint op de golven van het leven..

Adem jij bewust?

Wellicht doe je dat al? Super! De volgende stap is het ijsbad. Ik schreef onlangs een artikel over de 10 voordelen van een ijsbad. Zet jij de volgende stap?

Wil jij ook aan de slag met je ademhaling? Boek dan een Wim Hof Workshop

Wat anderen zeggen over AdemEffect

Logo AdemEffect

Adem Effect is coach voor ondernemers en (top)sporters geeft workshops en presentaties voor bedrijfen en traint particulieren. Daarnaast geef ik ook Wim Hof Fundamental Workshops in Drenthe of op locatie.

Door middel van ademcoaching, koudetraining en mindset wordt je fysiek en mentaal sterker. Je krijgt meer energie, een robuust afweersysteem, geen last meer van stress, meer focus en je creëert de juiste mindset om maximaal te presteren en je doelen te overstijgen. 

Volg mij op mijn socials: